2020-05-14
朋友想食Omakase,元朗几间就呢间未试,所以安排左试寿司源打电话黎book 既时候:1st callMe: 星期一有无位Staff: 星期一full 左Me: 星期四晚有无位?Staff: 有呀Me(不死心): 星期一晚系咪真仲系无位😭Staff: 哦夜晚,夜晚有位呀!𠮶阵时我都未无谂到,大家多数都系黎食lunch,好少系食夜晚😂FOOD:醋鲭鱼寿司 - best of the night脑天手卷 - worst of the night (厨师发办嘅餐厅都好钟意用脑天...)唔系好钟意佢整到咁熟,个肥美鱼香无乜呢件食落真系太薄...以下嘅,都系大路,无话特别好食熟食:只能够讲,佢啲熟食真系好麻麻,宁愿系净寿司Overall:佢食材都系正路冇话特别新鲜,都冇话有啲咩罕见嘅鱼寿司/鱼嘅次序未能够突显到每件嘅特色同埋contrast,我觉得呢个位系Omakase 最重要同埋最有个价值嘅位:老实间间食材都差唔多,唔啱季节嘅都唔会用(想用都未必有得用),来货都差唔系太多,反而系师傅嘅功力先系最值钱。用夜晚嘅价钱食佢,唔系唔好食嘅,但系真系唔值;Lunch 未试过所以唔敢comment, m
打电话黎book 既时候:
1st call
Me: 星期一有无位
Staff: 星期一full 左
Me: 星期四晚有无位?
Staff: 有呀
Me(不死心): 星期一晚系咪真仲系无位😭
Staff: 哦夜晚,夜晚有位呀!
FOOD: 醋鲭鱼 寿司 - best of the night
脑天手卷 - worst of the night ( 厨师发办嘅餐厅都好钟意用脑天...)
唔系好钟意佢整到咁熟,个肥美鱼香无乜
呢件食落真系太薄...
以下嘅,都系大路,无话特别好食
熟食:
只能够讲,佢啲熟食真系好麻麻,宁愿系净寿司
Overall:
佢食材都系正路冇话特别新鲜,都冇话有啲咩罕见嘅鱼
用夜晚嘅价钱食佢,唔系唔好食嘅,但系真系唔值;Lunch 未试过所以唔敢comment, maybe