2017-08-06 53 浏览
大热天时要等人真系头都痕 行到途中见到麦记招牌 就即刻入去凉冷气🏃🏻‍♀企系mc cafe既厨窗前见到唔同既小食 突然脑海中记起段新闻话mc cafe新推出既黄色千层蛋糕卖到断市 而家眼前居然俾我见到卖剩一旧!大热天时横招都要等人就不如花少少钱舒舒服服地等!芒果蛋糕层层置($17)最底层其实系海绵蛋糕 之后每层班戟皮都夹有芒果慕斯同芒果肉粒 食落果味十足 口感松软 但如果慕斯铺得更平均同薄会更好 而家稍嫌太甜了同太多cream...仔细睇表面有minion既身影 幻想到如果一整个蛋糕个效果应该会好吸引 抹茶豆奶 ($24)大热天时仍然选择饮热野都系一种坚持 豆奶味突出 反而主角抹茶味较失色 不过整体口感幼滑

芒果蛋糕层层置($17)

抹茶豆奶 ($24)

下午茶