2018-09-11 83 浏览
特别日子同男朋友去圆方食嘢,一直都觉得圆方系一个好高级嘅地方,有一个好大嘅花园平台旁边全部都系餐厅,呢一间系主打爱尔兰菜,菜系都比较特别,所以特登book枱去试一试。呢间餐厅总共有两层,下面果层主要就系饮酒睇波chill一下;上面就坐得舒服啲,适合一大班人,有唔同嘅卡位,浪漫又得,庆祝又得。新鲜生蚝正价$148@3只(星期二嘅优惠就系$10@1只,非常之抵食,所以共付$30咋)除咗新鲜生蚝海水金属味够香之余,中非常干净。佢有特制嘅酱汁有啲酸酸地同埋少少辣味嘅,唔系规定一定是配搭蚝嘅基本酱汁。所以趁住有优惠可以逢星期二过嚟食生蚝饮番杯酒!美国顶级12安士西冷牛扒$388西冷牛扒真系足12安士,睇个size已经够晒大,啲肉质非常鲜嫩,我哋拣约五成熟真系啱啱好五成熟!可以锁住啲肉汁喺里面,口感亦非常松化。同场仲有即炸嘅薯条,脆卜卜热辣辣够美味。招牌海鲜扁意粉$248龙虾,青口,大虾,红甜椒汁叫多另外一款主食,就系拣咗招牌嘅海鲜扁意粉,里面有龙虾,青口同埋大虾,份量都好足够而且都比较新鲜;另外扁意粉时间控制刚刚好,加上红甜椒汁挂在贬意粉上,味道清新。Blackberry Lemon Squas

所以趁住有优惠可以逢星期二过嚟食生蚝饮番杯酒!

美国顶级12安士西冷牛扒$388

招牌海鲜扁意粉$248
龙虾,青口,大虾,红甜椒汁

Blackberry Lemon Squash$70
Blackberry Syrup with Freshly Made Lemonade
呢个系朋友饮嘅,外观好靓,味道就唔知啦因为唔系我饮~俾大家参考下图片

McSorley‘s Fruit Fizz $45
Apple/Passion Fruit/Strawberry/Mango
四只味道拣一只,我就拣咗士多啤梨,味道好清新,甜味只系适中,作为饮品而且冇酒精嘅算系唔错。