餐厅: The 5B Private Corner
资讯:

2021-08-12 361 浏览
同朋友食饭聚旧点咗南瓜汁烩饭同慢煮猪扒烩饭系几特别 第一次食南瓜汁似落左酸奶 带点浓郁既酸味 到底系酸奶既味道 定系炎炎夏日既气息 抑或味觉受损?卖相的确不错 但如果可以转返正常普通口味就更好慢煮猪扒之前其他餐厅食过 但呢间有点特色可能每位厨师都有自己既煮法或者系餐厅新派煮法?猪扒大大块 上面有啲似葡萄酒色既血水 增添几分野性同豪迈画风至于块猪扒肉质方面 几有惊喜 呢种叫medium rare? 但我无特别要求过 抑或系餐厅呢期既新煮法由初时既粉嫩色至中间既生肉色 莫非系慢煮既效果?高温杀菌而又保留到猪肉本身既味道?肠胃差既我忍痛放弃 叫餐厅帮手煎返全熟服务态度唔错 有帮手将净余部分重新煎过再摆盘 切左一块边角位 陷入沉思 感受到活在香港人微言轻既痛 抑或我有所误会?到底猪肉全熟系白色 抑或粉红色? 定系餐厅坚持自我既原则 希望食客认真地品尝佢地自家出品?我不懂欣赏 原封不动地叫侍应埋单 可惜 浪费咗餐厅既一番心意留待其他有缘人我 作为大乡里 不懂欣赏艺术品一边写住食评 一边感受肠胃传来阵阵绞痛 可能系浪费食物带来既惩罚RIP
同朋友食饭聚旧
点咗南瓜汁烩饭同慢煮猪扒
烩饭系几特别 第一次食
南瓜汁似落左酸奶 带点浓郁既酸味
到底系酸奶既味道 定系炎炎夏日既气息 抑或味觉受损?

卖相的确不错 但如果可以转返正常普通口味就更好

慢煮猪扒之前其他餐厅食过 但呢间有点特色
可能每位厨师都有自己既煮法或者系餐厅新派煮法?

由初时既粉嫩色至中间既生肉色 莫非系慢煮既效果?
高温杀菌而又保留到猪肉本身既味道?
肠胃差既我忍痛放弃 叫餐厅帮手煎返全熟

服务态度唔错 有帮手将净余部分重新煎过再摆盘