2020-03-26 264 浏览
已经好耐无食过泰国菜 见到呢间好似几有特色 就一于同friend嚟试下安排咗我地系个帐幕到坐 好有feel🤩我地叫咗个大虾金边粉 卖相已经赢晒 有层蛋系面包住 食落好好食 有几只大虾 啲粉好够果 好好食😋呢个生菜肉碎包 好出色 佢有得拣猪同鸡 咁我地就拣咗猪肉 一拎到埋嚟已经好香 食落仲辣辣地 好惹味 包住啲生菜食 真系一流😝生虾 肉质好爽 又唔怕有一阵雪味 连埋啲蒜同辣椒 吱少少柠檬汁落去 再点埋个汁 真系perfect match💯个虾饼炸到好外脆 入面又唔会好干 配个酸辣酱 十分好食 不过热辣辣 食个阵真系要小心热亲个嘴🤣食泰国嘢当然要试下啲串烧啦 我地叫鸡牛猪各三串 个沙嗲汁配串烧好好味 个人觉得鸡串系最出色 烧得好香之余又唔会无晒肉汁好干 呢6串每串都好大串 而且价钱上唔算贵 好抵食😆每次食泰菜都唔少得椰青 系我必点之一 清甜又解渴👍🏼最后当然仲有芒果糯米饭做甜品咦话😌呢个最特别嘅地方就系有晒紫糯米同白糯米两款 啲芒果仲旧旧都好甜 嚟到一定要食🤪

安排咗我地系个帐幕到坐 好有feel🤩

每次食泰菜都唔少得椰青 系我必点之一 清甜又解渴👍🏼