2020-10-06 6400 浏览
约咗友人食饭,佢有推介呢一间,话CP值Max。佢之前挑机过意粉,太大碟食唔晒。今次我就唔食意粉食其他啦。Burrito就黎有我前臂咁长,上面有蕃茄汁,仲有蜜糖!Burrito最边位烤到脆身。一切开就见到拉丝芝士,喜出望外。一望入面塞满左芝士同埋烟肉,一啲空位都冇。就芝士嘅颜色黎睇都已经有两款,不专业估计系mozzarella 同埋车打。每一口都大满足。薯角炸得脆口,就算识咗好耐都唔会淋晒。薯角本身调咗味,唔会淡茂茂,最满意系佢面头有蜜糖。分量大得惊人,系M记3-4倍。如果唔系肚皮有限,I can do this all day!所以配餐系一个正确嘅选择。虽然饮品冇得转特饮,但系食食下就发觉杯红茶嘅重要性,因为需要消一消济。唯一一个「错误」嘅决定系叫多咗个薯蓉share食,好饱啊!冇错连玫瑰鸡翼薯容都系mega size,鸡翼都足足有六只。可惜鸡翼冇乜特别,冇玫瑰味亦都冇经过烧烤嘅味道,鸡皮亦有啲太淋同油,所以鸡翼系较逊色。但薯蓉又有惊喜,因为又有芝士。成大片片装芝士半溶喺薯蓉面头。薯蓉口感亦都比坊间好,因为佢除咗打到蓉晒,仲有少少粒粒嘅薯仔。比起只系口感顺滑嘅薯蓉,我更加钟意呢一种。好

熏香烟肉墨西哥卷饼

薯蓉配玫瑰鸡翼

好彩友人食得,神carry我,最后只系剩返少少薯角,我已经尽力啦。隔离枱有四个学生哥,真系要称佢哋为勇士,唔知系唔系初生之犊不畏虎。佢哋叫咗一个牛肉沙律意粉,两碟意粉,一件burrito,一客薯条,一客洋葱圈。食到一半都冇佢哋已经投降,十分礼让,甚至仲有人话:「我唔食牛㗎,我食素㗎」。

注意地方:
1. 大家要有足够嘅胃口先嚟食呀。不过见隔离情侣食唔晒都可以打包嘅。
2. 自己一个嚟食就小心啲个肚皮爆。
2. 餐具要自己出去攞。

2020-10-05
熏香烟肉墨西哥卷饼