2023-05-20
🌟 【必食】Affogato $72见到Openrice有人post呢个甜品好似好正咁, 又见价钱唔贵, 而且用嘅唔系一般云呢拿雪糕, 而系用Lotus Biscuit Gelato, 好似几特别, 就嗌咗嚟食! serve果阵系分开3件上(雪糕、espresso同脆脆), 令到食客可以喺最「新鲜」嘅时候食🥰 呢个真系好好食, 个人觉得净叫呢个都值得🫶🏻🌟 【大只弹牙】Chargrilled King Prawns $148平时系出面食虾最怕要剥虾壳🫨 呢度嘅king prawns大只又弹牙, 同时烤到虾肉都好入味, 仲细心处理过虾壳, 好顺手就剥到成只虾🤭 detail位满分👌🏻🌟 【抵食】U.S beef brisket, rare beef, pork belly ($138) 顺化牛肉汤檬大大碗phô, 个汤底唔算太浓味, 有d甜甜地☺️ 配上三种唔同肉类, 一次过满足哂三个愿望😏