2021-03-06 323 浏览
身为喺新蒲岗与启德交界的上班族,上班本来已非一件尝心乐事,返放工要经过地盘周边其实更令人躁动不安。不过今日试左Mikiki 呢间新餐厅,舒适环境 + 精致食物,总算系抚慰一下心情。试左个 Set : 蘑菇汤,前菜要 蒸豆腐 + 野菜天妇罗 + 羽衣甘蓝沙律,主菜要汉堡蝶豆花饭 + 冬荫功汁,甜品要海盐焦糖冬甩雪糕。最后餐饮无要花茶,加8蚊转左黑豆茶。非常正。睇字都觉得丰富。黑豆茶好啱饮,冬荫功汁好正,唔系太辣,实配合到大众口味。前菜都有水准,唯一系蘑菇汤有点失望不太推介,另一选择系粟米汤,唔知会否好啲。价钱算合理。喺呢区附近想食好少少坐得好少少都不便宜。另外提一提,系用 QR code 落单。 而呢间餐厅,系食素既。唔系真既鸡肉/汉堡呀~总结, 一个 set 既选择有齐 A 至 I 样野,实满足到你既心灵兼胃口。===

非常正。睇字都觉得丰富。

价钱算合理。喺呢区附近想食好少少坐得好少少都不便宜。

另外提一提,系用 QR code 落单。

而呢间餐厅,系食素既。唔系真既鸡肉/汉堡呀~

===

前菜