2024-10-03 564 浏览
咁啱黎开Airside,就顺路买定个生日蛋糕for夜晚同朋友庆祝生日。之前听讲过呢一间专卖千层蛋糕嘅cake shop唔错, 所以最后决定买咗个mini size 既港式奶茶千层蛋糕试吓~蛋糕第一啖食落去都几Creamy,带有一浸浸红茶香。不过食食下就开始冇乜味 我估系因为顶𠮶层cream先至系味道来源,而中间嘅夹心就唔系太突出 而个Crêpe边亦都有少少干 个人觉得可以再moist D,或者可以放多啲filling 落去总体嚟讲性价比好似差少少 因为以接近$140 1个mini cake黎讲我觉得味道同用料方面可以更加突出 另外如果包括埋刀同埋简单生日牌应该会更加好但值得一提嘅系,店舖位Auntie店员好和蔼可亲 好好笑容 同好有礼貌加分

加分
外卖自取