2020-07-24 1957 浏览
La Famille青森苹果吉士红茶日本柚子榛果咖啡朱古力焦糖完熟香旧价钱💲: all $54好味程度😋: 4.4/5服务🍴: 4.2/5环境🗾: 4.4/5性价比🥢: 3.6/5回头率😚: 4.2/5-La famille蛋糕大家都唔陌生🥰 我自己都买过同朋友庆生,贪佢细细个又靓😍 今次去左尖沙咀呢间新店,一口气叫左4个😚佢地戚风蛋糕够松软湿润,叉落去会回弹,就算我有2个第二日食都唔干👍🏻 夹埋入面啲cream食好match😎-今次大推的系青森苹果吉士红茶!个蛋糕好有茶的味道,仲有小小茶叶碎😝 上面有小小好甜的苹果粒同忌廉,最惊喜系食到入面有红茶酱流心‼️‼️ creamy得来红茶味好出,好好食😋-第二款中意系日本柚子,呢款就fresh d,个蛋糕入面有小小柚子皮碎,会食得出有柚子味🤪 面头有小小莓去中和返啲甜。但入面个馅就系忌廉,所以比较单调🧐-第三款我就中意榛果咖啡朱古力。面头的cream有咖啡同朱古力cream2只味,所以一入口就食晒2款味🤩仲有一粒好大的朱古力球,脆脆地但就偏甜。如果系中意甜啲又中意朱古力的呢款就啱你!😀-最尾就系焦糖完熟香旧。呢个我觉得比较一般🤯蛋糕有小小蕉味,
La Famille
服务🍴: 4.2/5
环境🗾: 4.4/5
性价比🥢: 3.6/5
回头率😚: 4.2/5
最尾就系焦糖完熟香旧。呢个我觉得比较一般🤯蛋糕有小小蕉味,内馅亦都系cream为主,似食紧忌廉蛋糕。佢冇香蕉蓉个啲,所以蕉味唔浓。面头的cream系焦糖味,仲有2粒brownie咁。所以整体我最钟意最特别的系苹果🍎