2017-09-02
山林道附近嘅Mini Club虽然开业有一段时间,但啲装修都尚算新净。佢哋系用平板电脑做餐牌,都几时尚。先试呢度嘅饮品,呢支叫Lindemans Apple嘅手工啤,饮起嚟酸酸甜甜近似果汁,几啱女仔口味。What the Duck,只鸭仔好似晌度浸紧泡泡浴咁,仲有啲爆炸糖晌度,玩味十足。泡泡之下系用咗青苹果、奇异果、菠萝汁、红莓汁同红石榴糖浆混合而成嘅cocktail,饮起嚟甜甜哋咁。Honey Bee,木盘上嘅小装饰都好得意。餐厅将Grand Marnier、Advocaat、Baileys、菠萝汁同桃肉打成沙冰,上面仲插咗块蜂胶点缀,旁边就有樽蜂蜜,将佢加入去,虽然用咗多款酒精,甜味却突出,完全唔似晌度饮酒,口味偏向女仔一啲。之后就试呢度嘅嘢食,海鲜拼盘入面有熟龙虾、睡蟹、鲍鱼、翡翠螺、蒜味青口、玫瑰虾,阵容鼎盛。泰式生虾,生虾质感脆口,泰式酱汁嘅辣劲好强,食唔到辣嘅人就唔建议挑战喇!韩式酱烧安格斯牛柳粒,牛柳粒切成厚身条状,外层就蘸咗香甜嘅酱汁,同埋洒咗啲紫菜丝同白芝麻上去,另外仲有泡菜、腌萝卜同韩式辣酱跟埋一齐食,味道唔错。我哋仲试埋餐厅新出嘅The Love of Eiffe
佢哋系用平板电脑做餐牌,都几时尚。
我哋仲试埋餐厅新出嘅The Love of Eiffel,桃红色嘅巴黎铁塔上面放咗各式各样嘅精致甜品,最底下嘅黑色托盘就内有机关,可以做出烟雾效果,都几触目。
顶层𠮶三粒银河图案嘅大朱古力豆几靓,旁边有印咗餐厅名嘅朱古力牌,后面仲有朵糖胶玫瑰花。
另一边亦有三粒印咗唔同图案嘅马卡龙,外层脆脆。另外𠮶粒印咗I Love You字样嘅心形朱古力中间位置就香软,有少少似松露朱古力嘅感觉。
下层就有三个唔同造型嘅冬甩形小圈圈,分别用咗彩色糖霜同唔同形状嘅碎糖点缀,入面就系蛋糕嘅质感,整体嚟讲唔会话非常非常甜。