2019-05-19
同朋友响Moko睇完戏行下发现火车站楼层开左间台式茶品加面包店,兴致勃勃就买两啲试下! 极浓日式抹茶香缇 $36 我点左微甜嘅抹茶饮品,香缇即系cream嘅意思,我怕肥所以主动话唔要,抹茶系香加埋够晒浓,由于佢系用日本明治鲜奶去冲,所以奶嘅味道同新鲜度都有保证,而且奶香味都出众,可惜嘅系无得加珍珠,有就更happy!极浓法式可可蓝芝士奶盖 $40 朋友点嘅,佢都几满意吓,第一嘅出面系无乜见过蓝芝士奶盖,蓝芝士往往有种神秘嘅感觉,而且厚而丰盈,加上朱古力有啲苦,但有鲜奶中和,饮一杯饮品都觉满足了!我们见买包同时买饮品会有8折,所以都买埋面包。招牌三文治 $22 有啲似台湾之前嘅林瑞珍三文治,面包够软,每层有唔同嘅馅,芝士,火腿同埋甜忌廉!蒜香烟肉软包$28 真系无讲错,面包的确很软熟!微微有弹性,加上蒜蓉小粒充满了面包面,烟肉平放于包上同埋不太油腻。章鱼大哥 $28个形可爱,有眼仔,又有so so,个包都几干身, 有小朋友至爱嘅肠仔,俾佢地做早餐开心死! 香软肉松包 $28 平时响大x买的肉松包好多油,同埋沙律酱,一路食一路惊肥,依个就唔会,同埋个包真系好够软,满满的肉松,令我食欲大
极浓日式抹茶香缇 $36
极浓法式可可蓝芝士奶盖 $40
我们见买包同时买饮品会有8折,所以都买埋面包。
招牌三文治 $22
蒜香烟肉软包$28
章鱼大哥 $28
香软肉松包 $28
平时响大x买的肉松包好多油,同埋沙律酱,一路食一路惊肥,依个就唔会,同埋个包真系好够软,满满的肉松,令我食欲大增😍
这店地点方便,又可以一次过买台式饮品同面包,下次嚟开依个商场都会买返个台式包食先!