2008-09-09 564 浏览
去了3日2夜 camp,明知那里既食物只能作饱腹之用,所以都只系o系canteen食了午餐晚餐各一,以及一次bbq。入营第一餐就是由canteen提供食物既bbq。由于大家既食量都难以估计,所以我同另一个负责人宁愿订少d食物,唔够食既再去canteen,总好过浪费野食。点知一去到d食物真系少到吓亲人。鱼蛋缩水到只有大约1cm直径;鸡扒只有一般女生手掌既2/3;蜜糖是劲少且稀既蜜糖水......第二餐已是第二日既午餐。每席5送1汤。汤是冬瓜汤,味道不错,亦没有味精。饭是圆圆既珍珠米,当然品质不太好。5送,包括了蒸水蛋、白灼椰菜、甜酸豆腐、咖哩鱼蛋萝卜猪皮,以及烩薯仔。每人19蚊一餐,早就预料菜式一般。不过,所有食物都是冻的,咖哩已经结埋一旧,椰菜煮完再过一过油搞到成碟都系油,水蛋蒸既时间耐左少少,豆腐闻落有缩味,所以不太满意。最后的就是第二日既晚餐。由于没有预订,所以只能吃当日餐牌上既食物。同朋友share了盐焗鸡套餐。盐焗鸡嚼而无味,菜心老到似咬蔗。三餐总共要100蚊左右。够平,但难食。

入营第一餐就是由canteen提供食物既bbq。

第二餐已是第二日既午餐。
每席5送1汤。
汤是冬瓜汤,味道不错,亦没有味精。
饭是圆圆既珍珠米,当然品质不太好。

最后的就是第二日既晚餐。
由于没有预订,所以只能吃当日餐牌上既食物。
同朋友share了盐焗鸡套餐。
盐焗鸡嚼而无味,菜心老到似咬蔗。

三餐总共要100蚊左右。够平,但难食。