2018-02-25 4287 浏览
前排喺街撞返个好耐无见面既旧同事,原来佢依家喺官塘返工,之后我地就约左喔晚食饭聚旧佢就带左我黎鸿图道呢边,呢度都几热闹,餐个餐厅环境既气氛都好唔错而呢度仲有个"开心晚市二人套餐"HKd$398+10%~我地见佢既set都好岩食,所以我地当晚就要左呢个set啦先黎既系含有蕃茄干,食落烟韧富口感既餐包跟著个餐汤都够热同几creamy前菜既“牛油果三文鱼籽蟹肉脆饼”都有惊喜,松脆既米饼盛载住混合牛油果酱既足料蟹肉,面头仲有份量唔少既卜卜脆而食道咸鲜既三文鱼籽,味道同层次感都相当丰富而跟餐加30蚊就可以加上呢盘新鲜既田园沙律,份量都真系够晒两个人share跟住既main我地就加左30蚊要左呢份“烧美国肉眼扒(10安士)配炸薯条”薯条炸得香脆 唔会冻冰冰;而个肉眼扒我地要左5成熟,切落去唔会有多余既血水,牛肉味浓兼且有成一大块,份量绝无欺场!!!而pasta都系二选一,旧同事系芝士白汁既头号粉丝,见到pasta有得拣carbonara,佢就谂唔谂就话系佢啦呢碟carbonara既份量同样唔少架,意粉煮得岩岩好,够爽够弹,配上香浓既酱汁,食落又几正啵而个set仲会配有两杯饮品,当晚我地都要左杯冻柠

先黎既系含有蕃茄干,食落烟韧富口感既餐包

跟著个餐汤都够热同几creamy

薯条炸得香脆 唔会冻冰冰;

而个set仲会配有两杯饮品,当晚我地都要左杯冻柠茶,正好平衡返食完大块肉同carbonara少不免既腻感

同旧同事真系好耐无见啦,当晚能够一聚真系好开心,希望第日可以约多啲出黎食饭见面啦