2024-05-14 2611 浏览
我哋喺Leela庆祝咗一个特别嘅母亲节早午餐,一入到门口已经觉得好靓!店面简洁得来又优雅,融合咗现代印度风格,好吸引到我哋。到咗之后,接待职员好好笑容咁迎接我哋,然后店员带咗我哋去到我哋嘅枱。我哋坐喺个阳光充足嘅地方,啱啱喺balcony旁边,天气又好,大家心情更好。我哋唔系咁熟悉印度菜,所以直接问咗女侍应推荐啲咩。佢好helpful,跟据我哋嘅要求,比如话要少啲辣,然后介绍咗餐厅独有嘅特色菜,仲有周末special。对于每道菜背后嘅故事同每种材料嘅解释都好详细,令我哋整个饮食体验唔单止系味道同香气上,仲包括咗制作过程嘅理解,真系一个好好嘅体验。每道菜都摆盘好精致,当然亦都好好味。喺Leela嘅体验真系令人难忘,我哋一定会再嚟试其他菜。强烈推荐「bone marrow biryani」、「coconut sea bass」同「tandoori chicken musallam」。

Lucknowi  tokri  chaat
Welcome  snack
Bone  marrow  biryani  &  tandoori  chicken  musallam
Sweet  potato  masala
Coconut  sea  bass
Coconut  sorbet  Alphonso  mango
2024-05-12
Lucknowi  tokri  chaat