餐厅: Harbour Grand Café
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-08-13 11041 浏览
午市自助餐12点开始,主要分开甜品,沙律冻肉芝士,海鲜,中式烧味点心,现切烤牛肉火腿+少量西式主菜,日式铁板烧肉类蔬菜类,比萨,现炸天妇罗,中式熟食,东南亚咖哩,日式刺身寿司,饮品。我系有优惠卷,所以唔洗$100一个人~*海鲜龙虾钳,实肉,但最低个钳位有啲干,唔知点解第一轮最好食。长脚蟹,重海水味,水啲但鲜甜,抵食。大虾,普通。青口,细只冇味。现开生蚝,可惜冇相,甜,新鲜,但细粒冇肉,又要排队,嘥气。刺身寿司刺身新鲜,三文鱼滑嫩,呑拿鱼瘦,一般,鲷鱼有咬口,八爪鱼就冇乜味,仲有啲寿司,日式面,螺肉中华沙律。沙律冻肉芝士沙律来来去去都系𠮶几种,菜类,粟米青瓜蕃茄仔,有几类酱料沙律,普通冇咩特别。冻肉有火腿salami巴马火腿等等,质素一般正常。芝士有个简单嘅盘,两种硬芝士一种软芝士,都系正常普通。比萨,现炸天妇罗天妇罗系蔬菜类,番薯,薯仔,南瓜,现炸够热,但面衣厚身,并且偏淡。比萨卖相得,但自助餐嘅话唔抵食。现切烤牛肉火腿+少量西式主菜烤牛肉有牛肉味,中间半熟唔会太韧,有少少筋,唔错,有黑椒汁同牛肉汁可以自己拣。火腿我就冇试喇。见到有芝士菠菜云吞食,食完觉得好腻,云吞皮都好腍,一般。仲有
我系有优惠卷,所以唔洗$100一个人~
海鲜
龙虾钳,实肉,但最低个钳位有啲干,唔知点解第一轮最好食。
长脚蟹,重海水味,水啲但鲜甜,抵食。
大虾,普通。
青口,细只冇味。
现开生蚝,可惜冇相,甜,新鲜,但细粒冇肉,又要排队,嘥气。

刺身寿司

沙律冻肉芝士

比萨,现炸天妇罗

现切烤牛肉火腿+少量西式主菜
烤牛肉有牛肉味,中间半熟唔会太韧,有少少筋,唔错,有黑椒汁同牛肉汁可以自己拣。火腿我就冇试喇。见到有芝士菠菜云吞食,食完觉得好腻,云吞皮都好腍,一般。仲有番茄意式肉丸,可惜冇试。

日式铁板烧肉类蔬菜类
烧蔬菜长期沽清,有茄子,绿色黄色翠玉瓜,烧到少少焦香,调味够又冇草腥味,好食。牛舌一般,厚身但冇牛肉味。

甜品
有几款大蛋糕,小蛋糕挞,水果,中式糕点,曲奇饼。
马卡龙,有好多唔同味,但好硬又唔够杏仁香,得个甜字。
士多啤梨挞,香浓士多啤梨味,唔会假,又唔系太甜,可惜挞底腍左。
朱古力蛋白挞,偏甜,重朱古力味,好食,可以再嚟一件。
芒果拿破仑,脆身但食唔到芒果果肉同吉士忌廉,层次感好差。
奶冻,唔够奶香,唔够软身。

草莓乳酪冻,软身,甜多过酸,草莓酱过甜太假。
抹茶焦糖炖蛋,焦糖系焦糖糖水,抹茶炖蛋滑身,茶味甘甜。

12种movenpick雪糕任你拣,有人帮手挖,要多要少要讲声。仲有面包布丁,干但好脆嘅窝夫,萄挞,旁边仲有现场整法式crepe。
2021-07-31