2021-05-25
𠮶日假期喺Aeon买完嘢后有人提议去呢度食晚餐,话要试吓个龙虾㖞。Mr. Steak 晚市套餐有三款拣 - 精选晚餐 / 半自助晚餐 / 龙虾生蚝。半自助餐。三款套餐价钱当然有唔同,第二及第三款套餐就有任食自助沙律吧和甜品吧。店内提供西式菜式,牛扒、烧春鸡、海鲜等样样齐。只要你喜欢食西餐嘅话唔需要担心冇嘢啱食😝我哋落咗单后就行去自助沙律吧拎嘢食。一张长枱放满了7-8款沙律, 有田园沙律、粟米沙律、烧南瓜等。每款食物都用盖盖住,确保卫生。是日餐汤喺沙律吧对面,估唔到当日嘅餐汤(番茄汤)都几受食客欢迎😝主菜:▫️芝士焗龙虾半只配安格斯小牛扒。呢个喺「龙虾生蚝。半自助晚餐」(每位HKD328)嘅主菜。除咗任食自助沙律吧及甜品吧外,仲包括有一份海鲜拼盘 (呢个就冇得任食喇😆😆)。新鲜生蚝、海螺、海虾、青口配餐前白酒(套餐包埋㗎,唔洗另外叫)…爽!▫️ 芝士焗龙虾 秘制酱焗猪肋排 (HKD245 - 半自助晚餐,包一杯水果茶)。半只龙虾加半块肋骨,以半自助餐形式嚟讲份量啱啱好。龙虾肉几爽口,食唔出有雪藏味。猪肋骨烧到好香,每一啖都充满BBQ酱味😋▫️自助甜品吧 - 成日听人讲食甜品系用令一个胃,真系讲
主菜:
▫️自助甜品吧 - 成日听人讲食甜品系用令一个胃,真系讲得冇错呀。甜品吧比沙律吧更受欢迎,我见啲食客主菜都未食就去拎甜品先😂木糠布甸、日式和果子、绿茶瑞士卷、面包布甸、纽约芝士饼、啫喱,连豆腐花都有!款款甜品都咁吸引难怪一推出就咁多人去攞啦!好彩refill都算频密,冇出现食客企喺度等嘅情况。