2018-07-20 65 浏览
去沙田踩完单车,朋友提议到新开张嘅少爷泰食泰国菜!餐厅色调鲜明,装饰华丽,座位整齐,有种豁然开朗嘅感觉!打开餐牌,图片清晰colourful我哋叫左个细拼盘、炒菜、焗鱼同焗饭,再加杯冻饮。样样都好好味。餐厅仲有好多特色美食同特饮都好想试,会再约期光临!Combo小食拼盘(小)※鸡卷爽口、鱼饼弹牙、春卷皮脆可口、而蔗虾就有甘蔗嘅清香。再点埋甜酸酱汁,酸酸甜甜好味。咸肉炒椰菜苗※第一次食椰菜苗,觉得爽脆够镬气,咸肉甘甘咸咸,吾系好肥腻,再加埋蒜香味,成碟菜好夹!泰式盐焗乌头※乌头鱼俾人一种泥味重又冇鱼鲜味嘅感觉。不过用盐焗出嚟嘅乌头鱼肉实但吾鞋口,而且放左好多香茅、姜等香料入鱼肚,完全冇泥味同腥味,只有甘咸味!再点埋两杯特制酱汁,带出鱼鲜味!溶岩椰青海鲜焗饭※卖相好“震撼”,椰浆好像火山爆溶岩,有少少焗焦香味。焗饭除左海鲜外,仲加入椰子水同椰子肉,味道香甜有口感!另外再配埋杯清甜嘅椰青水,认真清凉解渴!帕差拉吉帝雅帕(泰公主)※杯冻饮系少爷泰嘅完美情人,真材实料,啖啖都系甜中带少少酸嘅士多啤梨味!
去沙田踩完单车,朋友提议到新开张嘅少爷泰食泰国菜!

餐厅色调鲜明,装饰华丽,座位整齐,有种豁然开朗嘅感觉!

打开餐牌,图片清晰colourful

外卖送餐