Mschichi- 性价比超高的日式小店之前我哋去佐敦谷公园谂住买啲日本野野餐, 揾到呢间位于山上屋村嘅日本小店。但系碍于𠮶日门口实在太多人排队,所以我哋都未亲身试过。今日去行山之前,我哋专程来试一试。适逢午餐之后大约2:00嘅时间,唔系好多人,所以我哋一到就已经可以入座。 我哋叫咗两个丼饭同埋几件寿司🥰🥰 都系$200 左右乍! 仲有埋茶同三文鱼骨汤。 🌈北海道海鲜丼饭$108 ( 三文鱼。油甘鱼。八爪鱼。甜虾。带子。海胆。三文鱼子) 一黎到全碗都系满满嘅刺身。我哋嘅剑鱼仲升级左做剑鱼腩! 真系有成吋厚! 甜虾又系肥肥胀卜卜嘅。海胆份量都唔细, 有两𠝹架。属于苦苦甜甜嘅系列。带子就有一粒, 如果原粒上唔切片就可以增加口感啦! 🌈火灸丼饭$98( 鳗鱼。三文鱼。左口鱼。带子。玉子) 又系全部都系厚切厚切。鳗鱼一咬落去啲鱼又香爆出嚟。三文鱼香喷喷, 玉子超级甜。火灸必有嘅item就系左口鱼啦! 因为左口鱼嘅油脂烧左之后啲油又系一滴一滴咁样滴出嚟㗎 😍😍🌈蟹肉蟹膏军舰 $16浓浓嘅蟹膏味道配上爽口嘅蟹肉真系一个绝配,不过可惜, 可能放耐左, 所以紫菜有啲淋左少少🌈 盐烧赤虾 $12呢只尺码
Mschichi- 性价比超高的日式小店

🌈北海道海鲜丼饭$108
( 三文鱼。油甘鱼。八爪鱼。甜虾。带子。海胆。三文鱼子)

🌈火灸丼饭$98
( 鳗鱼。三文鱼。左口鱼。带子。玉子)

🌈蟹肉蟹膏军舰 $16

🌈 盐烧赤虾 $12
呢只尺码嘅大细都可以媲美牡丹虾。都只系$12。佢嘅蟹肉晶莹剔透, 仲开咗边! 最正系佢个虾头啲膏都忍唔住要清干净晒佢先得😋😋

呢间舖头仲开咗新分店啊! 虽然地点都唔算好就脚, 但系胜在性价比十分之高!! 店员又亲切, 海鲜刺身全部都好难忘!