Mschichi- 透心凉靓景茶座@盐田梓 上一篇介绍咗茶果,喺茶果上少少嘅位置其实我都唔清楚系咪同一间舖😂😂总之一句都好值得推荐。喺茶果斜坡再远上少少, 一直行就见到呢间位于盐田上面嘅茶座嘅啦! 佢外面有啲餐牌写住今日有啲乜嘢食,原来系老板娘制作架❤️❤️ 老板娘话日日唔同, 睇吓附近嘅村民一齐有啲乜嘢食材准备而定, 可遇不可求㗎! 而我哋今日呢就见到有红绿豆沙同埋罗汉果水,咁我哋梗系两样都要试晒啦。呢个茶座坐得好舒服有少少微风, 又有温暖嘅太阳, 可以望到盐田嘅艺术品, 同埋其他嘅耕作。暖笠笠嘅红绿豆沙同埋清凉嘅罗汉果, 真系喺呢个干燥嘅天气, 作为一个甘泉润喉啊。老板娘亦都好殷勤亲切咁样过嚟同我哋介绍呢两款食物嘅食材,好感受到农村嘅温暖。喺我哋走嘅时候呢两款食物已经卖晒啦 😆😆😆 同时亦都转左其他新嘅食物比下一批嘅游客。所以嚟到有啲乜嘢食都系睇缘份。好特别好特别啊。 💯💯#dessert #comfortfood #foodlover #hkfood #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfoodies#hkfoodblogger #hkblogger #

Mschichi- 透心凉靓景茶座@盐田梓

#hkfoodblogger #hkblogger #hongkongfood
#相机食先 #香港美食
#Mschichikitchen #港妻厨房 #港妻好去处