预祝男朋友生日又咁啱系一齐4.5周年, 双重意义 所以上开饭喇拣左哩间餐厅黎渡过我地咁特别日子. 地点好易揾, 美丽华隔离有条斜路一行上去就系,仲要系诺士佛台1号, 第一栋building就见到.@@订座时讲埋庆祝生日要求坐近窗边&预订心太软,去到真系安排到窗边位置, 望到诺士佛台人来人往既街景 NICE! 一心想要试下佢个吞拿鱼(Tuna Au Poivre), 点知已经冇出LU..失望 but我地点既每一道菜都值返晒!!大家睇下啦 ::::::1. Caesar Salad   HKD68唔会话有咩特别, 清清地做前菜好开胃      NICE 2. 鹅肝&烩士多啤梨苹果薯蓉    HKD148上层鹅肝煎得好香但又KEEP到唔会成块熟晒, 入口好软滑,就算冇多士伴都唔会觉得"流"! 烩士多啤梨酸酸甜甜好开胃,薯蓉加左苹果个感觉即刻Fresh晒, 唔系觉得食薯蓉会饱肚  GOOD3. 鸭腿Risotto   HKD278鸭腿皮烤到好香~脆卜卜 鸭腿肉好嫩, 一切就分开!肉味偏咸夹返个清清地既risotto(内有鹅肝&清瓜粒),so match!  GOOD4. 肉眼扒伴
预祝男朋友生日又咁啱系一齐4.5周年, 双重意义

所以上开饭喇拣左哩间餐厅黎渡过我地咁特别日子.

地点好易揾, 美丽华隔离有条斜路一行上去就系,
仲要系诺士佛台1号, 第一栋building就见到.@@

订座时讲埋庆祝生日要求坐近窗边&预订心太软,

but我地点既每一道菜都值返晒!!大家睇下啦
::::::

1. Caesar Salad   HKD68
唔会话有咩特别, 清清地做前菜好开胃      NICE

2. 鹅肝&烩士多啤梨苹果薯蓉    HKD148
上层鹅肝煎得好香但又KEEP到唔会成块熟晒, 入口好软滑,
就算冇多士伴都唔会觉得"流"! 烩士多啤梨酸酸甜甜好开胃,
3. 鸭腿Risotto   HKD278
鸭腿皮烤到好香~脆卜卜
 鸭腿肉好嫩, 一切就分开!
4. 肉眼扒伴烟肉薯蓉(9oz)   HKD288
我地叫medium, 切开中间唔会标血啱啱好! 粉嫩又软滑又冇根..
唔点汁都冇问题, 咁大块扒都好快比我地K.O.左~
  GOOD!
5. 士多啤梨冰沙
得个冻字... 冇咩士多啤梨味...          OK
6. 朱古力心太软   HKD82
赞!! 单系卖相已经值返晒
不过雪糕溶得好快, 影相要快手D~
Vanilla雪糕(上) 脆片(中) 朱古力心太软(下)
心太软食到有盐味, 个人喜好(男朋友中意, 我就麻麻地)   GOOD
另外庆祝生日的话, 餐厅都会送出自家朱古力, 姑勿论好唔好味,
有咁既心思心意真系抵咁多人去! BTW, 真系几好味

每食完一道菜先会上第二道, 侍应们仲会不断巡视有冇ORDER/有冇碟收.
而且上心太软个时仲会主动帮忙影相~ 服务周到! 赞赞!!
2014-03-22
庆祝纪念