2022-06-16 419 浏览
上次同朋友lunch walk-in failed,今次一早book定位同两个好耐冇见嘅朋友聚一聚~ 作为Appetiser 嘅 Scallop & Tuna Tartare卖相十分吸引,加左青柠汁后tartare 好清新,吞拿鱼同带子都非常唔错,加小法包块食再带点crunchy口感,如果多几块包会更好!Smoked Salmon Lazy Omelette个蛋嘅生熟度控制得好好好滑,唔太油同烟三文鱼好match!嚟到重点Mussles! Order 左两款分别系Japanese Style Yuzu Pepper Mussels 同Italian Style Tomato Mussels试吓,用一个细pot上好得意,虽然份量比我想像中细,每份则跟一份薯条!两者之间比较钟意Yuzu Pepper Mussels,个sauce嘅胡椒味好重但唔系好辣口好特别,青口细细只但肉质好滑,相当唔错!Tomato Mussels 酸酸地微辣,而且有清新嘅Basil 味,都唔错!Iberico Pork Chop好特别咁fusion伴姜蓉汁😂 朋友则觉得黑毛猪有d靭。食物portion唔多所以加多个S

Scallop & Tuna Tartare

Smoked Salmon Lazy Omelette

Iberico Pork Chop

食物portion唔多所以加多个Spaghetti Volcano,意粉都几al dante同辣辣地几过瘾(虽然两位唔太食得辣嘅朋友觉得都几辣),虾都爽口,唔错唔错。
Spaghetti  Volcano

可能上次餐厅开门过咗5分钟walk-in 唔到加热门时段经常fully booked所以对餐厅期望太高,食物比我预期逊色,座位都唔算太宽躺,以近$400/head 嚟讲性价比一般。
2022-06-11
Scallop & Tuna Tartare