2010-01-01
除夕夜生日, 气氛很好, 但食晚饭却往往要订位, 同最低消费啊本来bf book左pokka cafe, 但见未够钟就周围揾下有咩其他想食见到鱼一丁, d fd话好食, 我就未试过, 就心郁郁上去睇7:10上到去, 唔洗等位, 冇最低消费, 但8:30交台, 都ok啦叫左个花柚子二人餐泡菜八爪鱼本人唔食泡菜的,bf话ok, 都几辣下 刺身三款有三文鱼、八爪鱼、章红鱼刺身好新鲜, 三文鱼应该系腩位, 好肥美一丁三文鱼卷即三文鱼忌廉芝士牛油果卷,上面有少少黑鱼子好味,最爱芝士,份量都唔少有6件陶烧章鱼伴面豉酱呢个几得意, 用铁板炉上的, 上菜时waiter话等10-15分钟先食到够钟果阵, 佢又走过来帮我地反下煎下d野先叫我地食服务不错啊天妇罗盛有炸虾、南瓜、茄子各2,除茄子分外油腻,其他都ok小鱼生饭有三文鱼籽、三文鱼、蟹肉虽然一人份, 其实唔细碗很足料小稻亭乌冬 好滑, 又弹牙, 热汤清清地, 正甜品有4种, 我地拣左抹茶雪糕同芝麻雪糕芝麻雪糕好香好滑, 食到d芝麻碎末唔知佢地入咩牌子雪糕呢? 真系好好味对比下抹茶雪糕就失色d另外叫了2个drinks我的抹茶红豆冰好饮, 唔太甜, 清甜
叫左个花柚子二人餐
泡菜八爪鱼
本人唔食泡菜的,bf话ok, 都几辣下
刺身三款
有三文鱼、八爪鱼、章红鱼
刺身好新鲜, 三文鱼应该系腩位, 好肥美
一丁三文鱼卷
即三文鱼忌廉芝士牛油果卷,上面有少少黑鱼子
好味,最爱芝士,份量都唔少有6件
陶烧章鱼伴面豉酱
到够钟果阵, 佢又走过来帮我地反下煎下d野先叫我地食
服务不错啊
天妇罗盛
有炸虾、南瓜、茄子各2,除茄子分外油腻,其他都ok
小鱼生饭
有三文鱼籽、三文鱼、蟹肉
虽然一人份, 其实唔细碗很足料
小稻亭乌冬
好滑, 又弹牙, 热汤清清地, 正
甜品有4种, 我地拣左抹茶雪糕同芝麻雪糕
芝麻雪糕好香好滑, 食到d芝麻碎末
唔知佢地入咩牌子雪糕呢? 真系好好味
对比下抹茶雪糕就失色d
另外叫了2个drinks
我的抹茶红豆冰好饮, 唔太甜, 清甜的日本红豆
bf的青柠梳打就
2个人食2人餐很足够,共6道菜再加甜品
上菜速度都ok啦
但当晚要晚晚品尝的话就唔可以啰
最后我地未食晒主菜, 都先上甜品
不过人地一早讲左8:30交枱既,而且态度良好