2017-08-07 46 浏览
之前一直都唔知道旺角豉油街有间咁近行人通道既café,星期六日睇街头表演睇到累既时候就可以上去坐下食下野,呢间café感觉好舒适,全部凳都系sofa,软lamlam 好舒服,有种好家既感觉,入去坐低,墙上面会有是日menu,有好多唔同选择,如果想再选多d野食,就可以系侍应递过来既餐牌我同朋友简左黑松露野菌忌廉会饭,烟三文鱼南瓜忌廉意粉,野饮选左荔枝soda,水蜜桃红茶,café当然唔少得card game 呢间café 好多card game , 唔系一般普通既大众card game,黎呢度玩下特别既游戏都唔错,唔会咁闷。如果同情侣黎都唔错,因为呢度灯光比较有feel,初认识既情侣黎呢度会比较好d ,唔会觉得怕丑。另外,café里面摆左好多小摆设,全部都好有英伦风,比较中性,同时又好有特色。烟三文鱼南瓜忌廉意粉有西兰花做拌碟,有好多好多块三文鱼,忌廉汁味好浓郁,几乎每一条意粉都沾上,意粉份量好多,同时忌廉汁又唔会令你觉得好腻黑松露野菌忌廉会饭,好有黑松露味,酱汁几乎沾满每一粒饭,饭既每一粒质感都好好,软硬适中,而且饭里面好多野菌,同时个汁有味得黎又唔会太腻另外,我地仲追加左个甜品,加少
全部凳都系sofa,软lamlam 好舒服,
有种好家既感觉,入去坐低,墙上面会有是日menu,

水蜜桃红茶,

烟三文鱼南瓜忌廉意粉有西兰花做拌碟,
有好多好多块三文鱼,忌廉汁味好浓郁,
几乎每一条意粉都沾上,意粉份量好多,
同时忌廉汁又唔会令你觉得好腻

黑松露野菌忌廉会饭,
同时个汁有味得黎又唔会太腻

另外,我地仲追加左个甜品
加少少钱就可以食到蓝莓cheese蛋糕
做饭后甜品

总括黎讲,呢间café走既风格都觉得好好,系我心选既café。