2021-03-10
放工嚟到中环想饮啖酒舒下压,嚟到酒吧嘅集中地soho区,每行2步都有一间bar系左近,经过见到一间menu有用茶做名嘅cocktail觉得几得意所以就入咗去。环境唔算大,但系干净企理,吧枱亦都好精致,坐低冇耐店员就好热情咁介绍我哋有咩drink menu值得试。半熟吞拿鱼春卷•他他酱 $68一份有四旧春卷嘅前菜,用炸到脆卜卜嘅春卷皮包住半熟嘅吞拿鱼,口感同平时食嘅春卷差唔多,但系多咗一分海鲜嘅味道👌🏻带子•香蒜橄榄油意粉 $168店员话系用咗北海道嘅刺身级带子嚟整,好好食!辣度好过瘾而且蒜香够,意粉烚到啱啱好al dente🤤十分满意呢个。烤慢煮烟肉西班牙猪柳卷 $288你瞓主菜亦相当唔错,经过慢煮嘅猪柳,睇落去都已经觉得好Juice,出面包住烟肉增加咗少少油脂感,搭埋嫩到无伦嘅猪同个酱汁一齐食😀My Cup of Tea $168成晚嘅重头戏,一set用一冻一热做搭配嘅cocktail十分特别,热嘅茶香同酒未特别浓,再一啖冻而果香十足嘅cocktail,又系必试之作!🥰You may fun $128相比之下女仔可能就比较啱呢种甜酸甜酸嘅cocktail,以百香果做主。
半熟吞拿鱼春卷•他他酱 $68
带子•香蒜橄榄油意粉 $168