2014-11-05 2216 浏览
由于10月写的食评还未评, 我决定11月再提交一次。Buffet 就食得多,Brunch Buffet 真系第一次。多得家姐佢请我,我先有得食咋~~餐厅内嘅环境好靓好舒服~Brunch Buffet 嘅前菜同埋甜品都系自助形式,都几多款式下架 yummyMain Course 嘅选择都几多~~我就揾咗:炭烧雪花西冷扒配黑松露烧汁 Char-grilled marbled sirloin steak complimented with black truffle gravy ($288)我要嘅系medium,嚟到嘅时候达到咗medium 牛肉味好浓,肉质红润粉嫩,又够厚 黑松露烧汁又香又惹味,好味到唔识去形容,同牛肉味好夹甜品虽然选择多,可是比我想像中较一般 Macaron 有唔同嘅味道黑-芝蔴味啡-咖啡味红-莓味绿-开心果味白-玫瑰味橙-橙味Macaron 偏甜,脆身,对我而言开心果味系最好味呢个蛋糕外面系朱古力mousse包住蛋糕 ,外貌一般,味道都ok嘅... .Mousse 味道够浓,又够轻盈BTW 喺呢道坐得都几舒服,Main Course都好好味,服务质数都好好架
由于10月写的食评还未评, 我决定11月再提交一次。

多得家姐佢请我,我先有得食咋~~
餐厅内嘅环境好靓好舒服~
前菜
Main Course 嘅选择都几多~~
我就揾咗:
我要嘅系medium,嚟到嘅时候达到咗medium

牛肉味好浓,肉质红润粉嫩,又够厚

黑松露烧汁又香又惹味,好味到唔识去形容,同牛肉味好夹
炭烧雪花西冷扒配黑松露烧汁
甜品虽然选择多,可是比我想像中较一般
Macaron 有唔同嘅味道

黑-芝蔴味
啡-咖啡味
红-莓味
绿-开心果味
白-玫瑰味
橙-橙味

Macaron 偏甜,脆身,对我而言开心果味系最好味
Macaron
呢个蛋糕外面系朱古力mousse包住蛋糕 ,
外貌一般,味道都ok嘅... .
Mousse 味道够浓,又够轻盈
前菜
炭烧雪花西冷扒配黑松露烧汁