2018-08-11
朋友话想试哩间墨西哥菜好耐,我又未试过,咁就一齐去食啦!由于餐厅系酒吧,灯光较暗,啲相会比较冇美感因为我系第一次食,唔在行,就由朋友发板,价钱方面都冇留意,每样主菜大概$100-145左右。粟米脆片系叫野饮送既。听讲佢同薯片唔同,系焗既,好似会健康啲?食落脆既,但同薯片唔同,食完薯片会觉得油,食哩个chips就少左哩种感觉。个酱系微辣既,个人唔太中意。nachos超级大碟!都系粟米脆片,但加左芝士、蕃茄、洋葱、鸡肉粒、墨西哥辣椒等配料。同嗌野饮送既脆片唔同,佢好似更加脆口,可能整焗挂~夹埋黎食都几有趣,比净食nachos多种味道同层次。芝士干左,硬左冇咁好食,食得多会漏,加埋蕃茄会一齐食会fresh啲~鸡肉粒都几多既,不过偏干。哩道菜差唔多每台都会叫,未试过可以试下,但要三人以上share先冇咁漏,份量真系多牛肉tacos入面既材料其实同nachos一样,酱都一样,只不过系粟米脆片变左饼皮。饼皮太干,牛肉都好鞋,个人认为冇特别,唔太好食。哩个系餐饭我最中意既菜式。因为即叫即整,上到台仲系热辣辣嫁!酱都系果三种,材料都系蕃茄、鸡肉、芝士哩啲,但热啲食落去,芝士仲未干,半溶状态,入面夹啲料
由于餐厅系酒吧,灯光较暗,啲相会比较冇美感
粟米脆片系叫野饮送既。
听讲佢同薯片唔同,系焗既,好似会健康啲?
个酱系微辣既,个人唔太中意。
同嗌野饮送既脆片唔同,佢好似更加脆口,可能整焗挂~
夹埋黎食都几有趣,比净食nachos多种味道同层次。
鸡肉粒都几多既,不过偏干。
饼皮太干,牛肉都好鞋,个人认为冇特别,唔太好食。
因为即叫即整,上到台仲系热辣辣嫁!
酱都系果三种,材料都系蕃茄、鸡肉、芝士哩啲,
但热啲食落去,芝士仲未干,半溶状态,入面夹啲料几juicy,几好食。
加上块皮令到成件事好似冇咁漏咁,我最中意
酒方面我冇饮,所以就唔讲啦。
不得不提,哩间餐厅好有heart,每样野都系即叫即整,所以等既时间会耐啲~
食到新鲜既野,等都值得既。
朋友食开墨西哥菜觉得哩间餐厅做得唔差、几正宗。
墨西哥菜我真系第一次接触,以上纯属个人分享。
每道菜都用相同既材料、都有芝士,食到最尾,我同另一位朋友都觉得好漏
其实味道似食紧pizza,但换左饼皮
除左材料相同,连酱汁都系得果三种,一开始都仲几新奇会点下,但越食就越似食紧油咁,就冇再点酱黎食><
整体而言,我觉得墨西哥菜偏重口味,好heavy,会食漏食济,唔系我中意既菜系。
未试过可以一试,但经常食就不了。