2015-10-19
时下港女最钟意食 3 层架high tea,查实朕话你知港男都一样系! 不过有时 tea 食得多,试下新野食吓比利时窝夫都好! 大家识阿文咁耐,都知朕唔钟意羊群心理,隔离果间日本绿茶舖点解咁鬼多人三十几度都仲要排,实在令人费解。 呢间 waffills 开左好几个月,一直都好想黎食,今次我就苹果瘾发作,唔理咁多,即刻嗌咗个「雪糕苹果批窝夫」! 呢个窝夫玉桂味好香,而且窝夫里便嘅馅料通通都系暖暖既苹果肉!甜得来又酸酸地,好开胃!但系最紧要都系个雪糕! 佢呢度分普通版同比利时版(即系奢华版)。朕虽然系天之骄子,同时份人为人低调,所以当然系拣咗「奢华版」。本月之选系 summer berries ice-cream 佢酸酸地嘅口味其实同苹果馅窝夫十分夹。因为本身苹果都已经有果糖,再甜落去真系不得之了,所以陪啲酸酸地嘅雪糕最啱! 不得不提嘅系佢嘅窝夫,热辣辣嘅窝夫、甜耶耶嘅果肉、脆卜卜既外层、软绵绵嘅苹果馅料,加埋鲜忌廉食罪恶感超强,但我相信唔食嘅话,内疚感更大。