2016-12-10 247 浏览
人生系要挑战下新野既今日同friend 子一齐将我地既印度菜初体验比左呢间位于大角咀既Rasoi一入到餐厅见到幅画 就不敢心入面有无数既惊叹估唔到小店都会咁重本装修~对于印度菜初哥既我地黎讲 要拣食咩都系极大困难净系簿饼都有十几种好彩佢有set dinner 仲有齐十样野食岩哂我地想每样想试少少既印度菜初哥~1/ 脆筒 烤蔬菜 薯蓉咖哩角 三种炸物食落都唔会有好油腻既感觉个人最like薯蓉咖哩角薯蓉同淡淡咖哩香简直系prefect match2/ 烤鱼块 无骨烧鸡烤鱼块一啲腥咪都没 但个种特别既香料唔系好食得惯而无骨烧鸡就好高质 旧鸡啰然好大旧 但每一口既肉都保持其嫩滑既口感 唔会烧到un!3/ 咖哩鸡配烤饼 只要比呢碗咖哩我 我绝对可以一个人食哂成篮烤饼咖哩味同平时泰式咖哩味完全唔同 比泰式更香口 而且更齿夹留香但要留意唔好著白色衫去食 因为一上衫就甩唔到鸡肉一样即入味又嫩口4/ 椰菜花马铃薯个汁食落甜甜地 但又带少少微辣 都几开胃~5/ 黄饭没食过既人唔建议叫黎食因为种口感真系唔多钟意 食落似无味既碎米粉真系连咖哩汁都无法解决哂呢碗黄饭6/ 芒果奶昔 青柠水特饮都唔哂加钱! 7/芒
人生系要挑战下新野既

一入到餐厅见到幅画 就不敢心入面有无数既惊叹

估唔到小店都会咁重本装修~
对于印度菜初哥既我地黎讲 要拣食咩都系极大困难
净系簿饼都有十几种
好彩佢有set dinner 仲有齐十样野食

岩哂我地想每样想试少少既印度菜初哥~

1/ 脆筒 烤蔬菜 薯蓉咖哩角

只要比呢碗咖哩我 我绝对可以一个人食哂成篮烤饼

但要留意唔好著白色衫去食 因为一上衫就甩唔到
鸡肉一样即入味又嫩口

4/ 椰菜花马铃薯
个汁食落甜甜地 但又带少少微辣 都几开胃~

5/ 黄饭
没食过既人唔建议叫黎食

因为种口感真系唔多钟意 食落似无味既碎米粉

真系连咖哩汁都无法解决哂呢碗黄饭

6/ 芒果奶昔 青柠水
特饮都唔哂加钱!

7/芒果雪糕
系维记雪糕款 普通雪糕