2009-05-19 40 浏览
我同虾子饼上星期六 2:45 pm 去食 lunch (金垒话 sat &sun 无 tea食), 每set $98, 不过, 我地唔会再帮衬, 理由有以下一大堆 :1) service 唔好。 o黎 ser 过我地既前后有 3-4人(连埋带位果个), 每位清一色黑面神的模样, 无个晓笑, 礼貌? 更不用说了。 (补充: 我不是说要侍应们卖笑, 而是一个笑容代表欢迎 & 亲切, 一个礼貌的回应更会拉近食客与餐厅的距离。) 2) 食物 唔好。 我叫了 牛T BONE, 以 $98价钱食个 lunch ( extra small salad + T bone + coffee/tea) 呢个价钱唔算平, 所以对此亦有过祈望, 结果当然令人失望, medium - well (7成熟) 变成一边well done , 另一边系 9成熟, 浪费了大好一块t bone (may be , 因为已经太硬, 很难食, 本身 t bone 系唔系靓货, 我都唔o甘讲了), 亦浪费了 我的quota! 厨师的功架超 "over" 。 埋单成为 hk$ 216, 换来以上 service & 食品

埋单成为 hk$ 216, 换来以上 service & 食品 , 而地方环境不甚特别, 食完lunch的感觉是 不值! so , never go again....

如餐厅有heart 经营下去, 望能改善service & food quality 必能挽回客人 repeat order。
  • NO