2016-09-15
之前成日话我呢个大妈要去开发大西北,嗱嗱嗱! 终于有机会又俾我「恨」到。 甘未开发之前,都要同好朋友食返餐靓饭先,唔系点够气力去跳广场舞。多谢好朋友book左呢间餐厅 "NEVER TOO LATE",好有意思。七点未到,餐厅半满,待应温文有礼,甘食客感觉都轻松又舒服。好想锯扒,点左set dinner要well done。Set dinner有沙律、餐汤,主菜同餐饮。沙律都几新鲜,开胃口一流。面包虽然未去到外脆,至少面包表皮唔会好硬同难咬,面包内结构睇到到几多气泡,食落相当富质感,而唔系只有虚无的空气感。蕃茄杂菜餐汤对我讲黎口感就浓左少少,个人偏好问题,佢本身个汤系ok。次次食牛扒我都一定会千叮万嘱well done全热,不过黎到对我黎讲都系仲系有d生,只好叫佢地再返煎 以呢个价格黎讲,佢d牛扒质素都算系合理,至于个薯蓉都食得出系有花心思同认真做,有薯味而水份比例合适,唔会「浆」住个口。而牛扒酱汁亦起到一减吊起牛扒牛肉味,而同时减去油腻感的作用。热柠水柠檬新鲜,切得好薄,好香柠檬味,食到甘饱,有d睡意之时,饮返啖热柠水,精神返。呢度几适合同朋友吹下水,几舒服,仲好钟意佢张卡片 "NE
Set dinner有沙律、餐汤,主菜同餐饮。
多谢朋友介绍黎呢度食晚