2024-12-07
我今日真系超级开心,我揾到一间超新超干净超好食嘅韩国餐厅!呢间韩国餐厅嘅侍应全部都系韩国人,加上好多客人都系韩国人,代表着啲嘢食一定系超正宗,超好食!呢度地方超大,又有多间私人房,装修系行简约风,坐得非常舒服。上网见到好多人都有叫酱油蟹,但系我见到佢哋有买韩牛,就觉得劲吸引,所以就选择咗要韩烧,今日叫咗两份韩烧,其中一样系marinated galbi,第二样就系hanwoo,真系食得出有分别,虽然我自己觉得最好食嘅部位就系galbi,但系韩牛真系冇得输,真系入口即溶。而且呢度都有店员会帮你烧到佢刚刚好,肉质嫩滑,调味又唔会太咸,加埋泡菜一齐食真系超正!另外都叫咗个辣豆腐汤,唔会太辣,但系好多豆腐,加埋个汤底真系好似韩国食到嘅𠮶种味道!另外一样叫咗嘅就系生牛肉拌饭,佢用咗超多唔同嘅蔬菜,加埋生牛肉拌饭,真系好吸引! 呢间我一定会再同其他朋友再嚟,因为真系太好食!