2023-06-02 723 浏览
佛诞,来这里庆祝生日最啱。发现转咗新嘅Menu,好似比以前少了选择,但仍然非常IG-able。叫咗一个laksa 及叫咗一个沙律,仲有一个炸薯仔球作前菜。Laksa 内有油面及米粉。汤底椰子味唔算浓,亦不带酸或辣,似乎是你配合素食的形象,比较清淡,但不要误会味道不是淡而无味那种,而是味道中庸温柔,整体OK可以。沙律,只是蔬菜新鲜爽脆,就是了。而这个沙律菜,就算系新鲜。薯仔波,一样味道中庸,就算是油炸嘢,都不会觉得太过热气,太过浓烈刺激。食物份量,都唔算少,但是因为味道中庸,而且是素食,食完不会觉得很有负担。加上现场整个粉红色的装饰,成个感觉都比较清新轻松。整个地方,非常适合闺蜜倾偈打卡影相。

沙律,只是蔬菜新鲜爽脆,就是了。而这个沙律菜,就算系新鲜。

薯球
喇沙