2012-02-28
最近睇到有杂志介绍呢间意式CAFFE, 感觉好新鲜, 所以同埋男朋友一齐去试。呢个系MENU上介绍的特色菜色, 卖相一流, 加上CAFFE本身充足的灯光, 见到都觉得好吸引无花果o既味道清清地, 加埋芝士食口感好丰富, 加上佢有少少松露同蜜糖, 正!平时o系酒店食自助餐会加埋生果一齐食PARMA HAM, 呢次就咁食, 味道咸咸地都唔错。另一款COLD CUT系SALAMI, 味道不俗。呢道系服务员推介俾我地o既, 系呢一晚o既MAIN COURSE, 我平时比较少食鱼, 可能自己对鱼頖麻麻地, 男朋友就中意食... 不过食左第一啖之后, 觉得佢好香口, 卖相唔错, 而且SEABASS o既 SAUCE几正, 甜甜地。CAFFE o既MAIN 未必晚晚一样, 下次黎唔知会有咩好野食呢 我自己本身好中意饮MOCHA, 见到MENU上呢个名觉得好得意, 所以叫左杯试下。原来系有粒棉花糖o系面, 再加少少朱古力浆, 味道恰到好处, 咖啡同朱古力o既比例岩岩好, 唔会俾朱古力抢左咖啡味。值得推介!!最后男朋友叫左一款叫AFFOGATO TIRAMISU o既DESSERT, 不过唔记得影相 服
服务员话呢款DESSERT即叫即整, 整杯TIRAMISU分左三层, 最底系饼底, 中间系CHEESE, 顶层系ILLY CREMA。ILLY CREMA口感好似沙冰, 带少少咖啡味, 好特别。 TIRAMISU亦都系CAFFE其中一款o既特色食物, 我提议大家尽量食快少少, 如果唔系顶层o既ILLY CREMA溶左, 口感就唔同左嫁啦
题外话/补充资料:
CAFFE设计型格, 旁边有部FIAT o既车伴住你食野o既感觉好新鲜, 但又唔会令到你觉得唔自在唔舒服, 食完仲可以同部车影下相, 上车试坐。有得食, 有得睇, 有得玩, 正!