2015-08-12 217 浏览
同朋友食完饭未够喉, 去左食甜品, Next Station Dessert比我既感觉有D似CAFE. 唔似其他甜品铺, 感觉好靓同可以慢慢HEA由于丸多野想食,SO我地叫左几个生品SHARE食BANANA PANCAKES佢唔系一块PANCAKE, 系好似蛋卷咁一条条既, 好可爱,入面都唔系普通白色CREAM, 有D香蕉葺, 同埋朱古力碎, 食落去好脆加埋个雪糕,好味朱古力心太软 流心既效果好好,一切开, 朱古力同甜酒就慢慢流出离,好靓, 同埋甜度岩岩好, 食左都唔会觉得好漏, GOOD栗子拿破仑好多甜品店既拿破仑卖相都好麻麻地,但系呢度就真系做得好有HEART, 甜品一上抬,大家都"WA"左出离, 因为整得好靓, 师父系拿破仑上面加左好多糖类装饰点缀,中间加左好多栗子茸。栗子茸非常幼滑可口,千层酥亦够松脆, 杰作芒果窝夫+野莓乳酪雪糕上抬时窝夫仲系暖暖地,外脆里面软,口感一流,配埋野莓乳酪雪糕味道好夹,可惜左肚食唔落其他, 唯有留待下次再食啦~

由于丸多野想食,SO我地叫左几个生品SHARE食

BANANA PANCAKES

朱古力心太软

栗子拿破仑

芒果窝夫+野莓乳酪雪糕

可惜左肚食唔落其他, 唯有留待下次再食啦~

2015-08-09
$70 (宵夜)
  • BANANA PANCAKES
  • 心太软