2015-10-28 360 浏览
今日同两个姊妹系旺角食完晚饭, 想揾个地方坐下倾下偈。 有人就提议话去甜品舖食甜品。呢间Next Station Dessert我个friend 话已经帮衬过几次。 环境好好坐, 而且每一种既西式甜品都好好味, 甜品卖相亦都好靓。 岩晒我地呢d钟意相机食先既女仔。 可能因为都成9点几 ,所以唔多人排队 。五分钟到已经安排到我地入座。我地三个都系芒果迷, 所以都嗌咗两个芒果的甜品 。第一个系芒果拿破仑($58)。个酥皮非常之脆卜卜。芒果亦非常甜, 吉士酱岩岩好唔会太甜。装饰用咗焗朱古力蛋白同红色晶莹剔透嘅糖片,睇得又食得。 我地将个拿破仑切开三份, 竟然都冇散开㖞,次次食餐拿破仑都会食到通枱系,所以真系好难得。 第二个甜品系芒果班戟($56),呢个班戟好好味,个pancake皮好软熟,上面淋咗d芒果酱汁,入面有鲜芒果肉,忌廉同朱古力脆脆,口感好丰富。仲有芒果雪糕,食落有啲似芒果乳酪,各位芒果迷一定唔可以miss呢一道甜品啊!第三样甜品系朱古力心太软加自选酒心(三选一:Bailey,橙酒,士多啤酒酒同朗娒酒),哈哈,我估朗娒酒应该系Rum酒卦~~ 今次拣咗Bailey's 。食之前将酒吱入
我地三个都系芒果迷, 所以都嗌咗两个芒果的甜品

第三样甜品系朱古力心太软加自选酒心(三选一:Bailey,橙酒,士多啤酒酒同朗娒酒),哈哈,我估朗娒酒应该系Rum酒卦~~ 今次拣咗Bailey's 。食之前将酒吱入蛋糕里面,一切开朱古力流心就好似溶岩咁流出黎。朱古力味好浓郁,唔太甜,心太软外面焗得好脆,绝对无出色之作!加上曲奇雪糕,冷热交替咁食,正~

我地三个倾倾倾,地方好坐,真系坐几耐都得呀~店员好nice,不断会帮我地加水。我地细声讲,大声笑,真系好开心。下次再想食甜品,一定会再黎Next station Dessert。希望可以再试埋其他甜品呀~