2018-05-28 2424 浏览
放工后匆匆走, 只为能早早来到呢度贪杯~ 呢间铺系soho , 地下有个细细既招牌, 吸引著你上去.餐厅既设计都好特别, 感觉系一间餐厅设计既酒吧一样. 餐厅同酒吧结合一下.播著不断年代既流行曲. 耳目一新之余而又觉得自在.  因为啱啱开门, 未有人. 为jor 不这么沉闷, 就坐上了bar台, 可以一边饮著美酒,一边同bartender 谈笑风生.而且bar背景系一个霓虹灯设计. 令到吸睛不少. 一开始, 同朋友嗌了一杯野, 再等住食物来临. 餐单真的很特别, 同餐厅设计一样, 中式加西式结合, 整出不多既fusion菜~ 一开始睇menu 既item 名, 都觉得好诧异. 究竟呢几款食物系可以放埋一齐既咩? 本想揾几款“稍微正常的名”来系以作安全, 殊不知既名都系咁古怪! 好啦~ 放胆去试下啦! 第一个嗌了 sourdough egg waffle, 分子料理鸡蛋仔 点上呢个酱! 真系意外地夹! 因为呢个鸡蛋仔佢转了另一种食材, 令到口感qq的同埋更加香脆.  加上呢个鱼酱后, 味道变了另一种, 而且是更加好味的.   第二款就系Fired Chicken 睇个款酒好似kfc 炸鸡
放工后匆匆走, 只为能早早来到呢度贪杯~

呢间铺系soho , 地下有个细细既招牌, 吸引著你上去.

而且bar背景系一个霓虹灯设计. 令到吸睛不少.

一开始, 同朋友嗌了一杯野, 再等住食物来临.

第一个嗌了 sourdough egg waffle,

第二款就系Fired Chicken
睇个款酒好似kfc 炸鸡咁, 但系问落去. 那阵四川辣味阵阵溢出来.
食落口, 那个辣度几过瘾,  但系按我口味, 觉得肉质比较鞋口小小, 唔属于淡淡肉质那种, 调味可以更味重d.
总括黎说都不妨一试.

第三款系 Prawns Pumpkin
呢个好似Burger既设计, 第一层以煎香既南瓜做底, 中间系虾, 再上面就系芝麻酱 而且都淋上一阵香油.
睇落去, 完全觉得这三款食物放在同一碟上, 实数奇怪. 但系食了第一口. 舌头却肯定了佢地系match的.
那个南瓜软硬度适中, 不觉得油腻, 虾就较为爽口, 芝麻酱才是精髓,  因为呢个酱先可以把虾同南瓜摆埋一齐.

2018-05-02
  • Prawns Pumpkin