2018-03-25 124 浏览
Happy Friday, 放工紧系要食好d去K11陪老公shopping之后,就去隔离街既河内道食饭啦~呢间小店原来3月份星期一至五夜晚7点有抵食套餐,肉眼扒+生蚝+红酒只系$68,不过我地过左时间lu。小店风格简约,两边有壁画。每张台有2个挂钩方便客人挂手袋,又几细心㖞我地拣左几个厨师推介~先黎蟹肉南瓜汤,好多蟹肉,带鲜,南瓜都blend 得好幼滑。蟹肉芒果他他呢个组合系我最爱,牛油果、蟹肉、芒果三层。3样野一齐食好有层次,牛油果既creamy,蟹肉鲜味加埋芒果酸酸甜甜,好开胃海胆黑松露炒饭呢个真系几正,店员教埋可以紫菜包住饭同海胆,或者就咁捞饭食。饭有好香既黑松露油味,一粒粒饭烟烟韧韧,放喺韩国紫菜上面,加埋软棉棉既海胆,多层次既口感,丰富味蕾。点左杯Mocktail : Puppy Love with Lychee Popsicle 上面放左条荔枝雪条,卖相几得意,食左两啖都好fresh。而mocktail 主要系玫瑰糖浆同埋苹果汁。当雪条溶化至整杯饮品,更增加左荔枝既氛芳,整个配搭唔错:Honey latte 用既系橘蜜,加埋香滑既latte,滋润又提神:黑啤猪鞍扒加左黑啤令
Happy Friday, 放工紧系要食好d

我地拣左几个厨师推介~
犟蟹肉南瓜汤

蟹肉芒果他他

蟹肉芒果他他

海胆黑松露炒饭

点左杯Mocktail :

Puppy Love
:Honey latte
用既系橘蜜,加埋香滑既latte,滋润又提神

Honey Latte
:黑啤猪鞍扒
加左黑啤令猪鞍既肉质更松软,同埋带点麦香。
黑啤猪鞍扒
:青柠芝士饼
店员先讲解伴碟既提子干系浸过冧酒,目的系中和青柠既酸,香浓既cream cheese,同埋青柠汁、皮,酸度我觉得啱啱好。香味浓郁既冧酒提子,得4粒实在唔够喉,太正了

青柠芝士饼

要一赞女店员,跟每一张台落单、上菜,都好用心又有耐性,感觉亲切

Honey Latte
黑啤猪鞍扒