2014-08-10
上星期去左湾仔的OZO Wesley的中餐厅ZAAN食Lunch,午市好快就full,好彩有订定位!虽然好多客人,但座位分布得都几平均,绝对唔会有逼迫的感觉。一来到当然要叫我最爱食的海蜇~!!估唔到呢度的海蜇同我平时食开的系唔一样,好爽脆好香口~另外我们都order左''松露野菌饺''、''脆皮烧腩仔''、''甜面酱炒油麦菜''、''黄金流沙包''、''西杏炸脆奶''etc.我个人最钟意的系炸脆奶,热辣辣外脆内软,充满奶香,但食完又唔会觉得好''漏''!而甜面酱炒油麦菜亦都带比我惊喜!无谂过甜面豉酱的味道同油麦菜咁夹,吊出菜的新鲜甜味~另外烧味方面都做得唔错,烧腩仔的皮烤得卜卜脆,多肉少膏,令人食指大动,食多几旧都唔觉腻呢~~至于''松露野菌饺''都好好味,一食落口,冬菇的味道好出,口感层次丰富,岩晒食素的朋友~不过成多几旧会有油腻的感觉~食完正餐当然要食埋甜品先够满足呢~~我自己就食左豆腐奶冻~oishi~~~甜味适中奶味够重!另外要赞一赞个''凤梨桂花糕''~入面真系有粒粒凤梨肉,丰富左个口感,而且味道好清,一点都不会过甜,卖相同味道都很好~!!