(非会员)
2009-07-26 4025 浏览
really a nice place!男友下星期生日,请左假提早一个星期庆祝,虽然呢到近几个食评都一般,但个个都话景色一流,于是决定一试!个地方都几偏僻,我地系新po岗搭左100蚊的士入去,由于早左到,我同男友系附近行左阵,其实冇咩行,但景色非常优美!特别系游艇会入面有张对海的长椅,对住哂d游艇同海,我地两个坐系到倾计,so sweet!之后6点左右我地上番餐厅,餐厅只得另外两枱外国客人就食完tea,我们点了:士多啤你三文鱼xx沙律($105)-好味烟熏拼盆($1xx)-咸得d蕃茄汤($50)-好味,几得意罗宋汤($50)-唔好味,好hea小龙虾意大利饭($1xx)-不过不失鸭胸($200)-男友说很好味,超快清碟fruit punch($40x2)-正常chesse cake (几十)-正常整体来说,食物其实不过不失啦~但要赞服务!由于我地系坐室外的位,郊外地方又海边,当然多蚊啦,侍应主动拎蚊怕水蚊香比我地,立即冇蚊埋我地身!点甜品的时候,又很醒目合作地问"要不要甜品呀?"(其实系同我夹埋示意上得有candle的cake未,很多餐厅都不醒品,见你食完主菜就自动送上黎!!有时真系激死
really a nice place!
士多啤你三文鱼xx沙律($105)-好味
烟熏拼盆($1xx)-咸得d
蕃茄汤($50)-好味,几得意
罗宋汤($50)-唔好味,好hea
小龙虾意大利饭($1xx)-不过不失
鸭胸($200)-男友说很好味,超快清碟
fruit punch($40x2)-正常
chesse cake (几十)-正常
整体来说,食物其实不过不失啦~但要赞服务!由于我地系坐室外的位,郊外地方又海边,当然多蚊啦,侍应主动拎蚊怕水蚊香比我地,立即冇蚊埋我地身!点甜品的时候,又很醒目合作地问"要不要甜品呀?"(其实系同我夹埋示意上得有candle的cake未,很多餐厅都不醒品,见你食完主菜就自动送上黎!!有时真系激死!)
不过,唔明白的地方是...明明室内一整晚都只得一枱客...都唔比我地入去坐..虽然唔系话好热..但都系呀...奇怪..(因为我地一黎到佢话今日系星期6,可能要留番d枱比会员..平时少客都可以比非会员入既)所以夏天一定只可晚上来!但无可厚非外面系好feel过入面既
总之男友非常满意呢一餐,环境服务一流!人很少,非常relax的感觉!
祝男友仔生日快乐!!

2009-07-24
庆祝纪念