2019-04-22
放假去愉景新城探个朋友,拣左食呢间西餐厅,呢层系儿童天地,唔怪得餐厅几乎每枱都有小朋友,而且餐牌又有儿童餐👧🏻👶🏻🧒🏻👦🏻呢度系serve浸住薄河叶嘅水,我中意呢个多过一般嘅柠檬水鲜蟹肉扁意粉配蟹膏、虾膏及忌廉汁 $108听个名都觉得好浓味,不过冇计啦放假系要放纵下果然冇令我地失望,有浓浓嘅蟹膏虾膏味,而且啖啖蟹肉,配埋忌廉汁入口好creamy,令人停唔到系咁食餐汤配牛角包因为朋友,又名食肉兽,叫左rib eye,所以送汤同包,个汤系蘑菇汤,整得好滑好creamyRib eye steak 12oz $288比想像中大块嗌medium rare好林好香牛味,但又唔会太油腻,食嘅时候可以点黑椒汁或者黄芥末。配埋芦笋、甜蕃薯同蕃茄仔,好丰富嘅brunch伪鸳鸯 (+$38)顾名思义即系扮鸳鸯,底系冻朱,上面加cream,最特别就系啲冰砖,系咖啡整嘅,溶左就变mocha,一杯野饮两个口味接骨木椰玫瑰花茶好香玫瑰味,亦好fresh,健康之选张receipt好搞笑,煎pan加只蛋
呢度系serve浸住薄河叶嘅水,我中意呢个多过一般嘅柠檬水
鲜蟹肉扁意粉配蟹膏、虾膏及忌廉汁 $108
餐汤配牛角包
Rib eye steak 12oz $288
伪鸳鸯 (+$38)
鲜蟹肉扁意粉配蟹膏、虾膏及忌廉汁
接骨木椰玫瑰花茶
好香玫瑰味,亦好fresh,健康之选
张receipt好搞笑,煎pan加只蛋