2022-03-05 90 浏览
闲日下昼嚟到呢间cafe,比门口嘅halloween decoration吸引咗!一入去包咗场,员工好friend咁吹住水实验紧新嘢饮,成个感觉巧chill巧舒服~Avocado & fig toast $98食物一到,哇!好似碟艺术品咁!😍有牛油果𠮶块系sourdough,牛油果熟度刚好;但另一主角无花果得三旧仔,这真的是fig toast吗🥲 酸种包好脆,但烘太耐有啲硬,切到锯木咁;不过牛油果无花果加toast呢个配搭点都唔会差~另一块系黑麦包,个包几香!上面系调咗味嘅沙律菜,夹埋食又几好味佢哋仲送咗一小球嘅无花果雪糕!texture似雪芭,微酸但无花果味唔太出,不过用包点嚟食又几得意der整体味道正常,但摆盘真系💯Matcha latte $46系我近期饮过最好饮嘅matcha latte!拉花真是巧令令,抹味丰盈浓厚,同奶味水乳交融,dap完带有回甘;有样有奶有内涵!kimochiii喔~ 美中不足系饮到底有少少粉粒,不过成杯都系高质呢位好坐,茶好饮~ 当日喺道度过咗一个钟好舒服嘅me time,呢间cafe我一定会回头呢 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

Avocado & fig toast $98
食物一到,哇!好似碟艺术品咁!😍
整体味道正常,但摆盘真系💯

Matcha latte $46