2018-04-06
我好多年前本身都有写开日常生活Blog,之后转左去专写 Technology related既 blog。今日终于都鼓起勇气,试下写饮食blog。我公司每逢星期五,都会包个下午茶,每次都会叫d唔同的食店,今次就叫呢间。其实叫下午茶外送,都要注意下点什么,好似公仔面、薯条、通粉等等,我都唔会点。因为送到黎公司,一定浸到完全唔想食。所以今次我点了火退芝士飞碟三文治,算系稳阵的选择。另外饮品,Grove Sandwiches居然有提供普通港式咖啡以外的选择,如Latte、Cappuccino、Mocha。我个人比较喜欢Mocha,所以点左杯冻Mocha。打完电话,大约15分钟便送到,不用等太久,可能撞正复活节假期前后,好多人都仲放紧假。撕开装住飞碟三文治的纸袋,居然发觉个飞碟三文治仲系热架,d芝士都仲保持在半液体态,外卖黎讲算唔错。至于杯Iced Mocha,当然同Starbucks无得比,但价钱相对便宜好多,只需另加$15。饮落去都唔错。呢篇系我个人饮食的第一篇分享,如果写得唔好,请见谅。希望迟d会慢慢写到好一点。P.S. 我掉左张外卖纸,下次写分享前,我会记得拍低或记低个价钱,方便大家参
今日终于都鼓起勇气,试下写饮食blog。
P.S. 我掉左张外卖纸,下次写分享前,我会记得拍低或记低个价钱,方便大家参考下。