2022-02-04
Happy Friday 最开心就系同班Friend子揾个地方轻松食野吹水啦~ 最就脚都系尖沙咀、旺角呢啲地方,但要揾个好坐而啲野又好食既地方都唔容易。呢间响宝勒巷既"The Right Place",无论系搭西铁定荃湾线既朋友都一样甘咁方便,地方亦四正阔落,热闹得嚟唔会嘈到要嗌出嚟先倾到偈。讲返野食先,主打西餐肉类既main course, pasta 同埋各款佐酒小食。我地一行四人就嗌左个牛面珠肉酱手造大通粉、招牌蟹肉蟹粉海胆扭卷粉、黄金鸡翼、芝士薯条、避风塘萝卜糕同埋低温慢煮猪鞍。要香口有香口,要高汁西厨都满足到。先讲两个意粉,个牛面珠好冧,配手水牛cheese令个肉酱冇咁漏。至于个招牌蟹肉蟹粉海胆扭卷粉,虽然charge成$238有d贵,但真系足料啖啖蟹肉,海胆亦冇欺场,真系好满足!!!个低温慢煮猪鞍就不过不失啦(应该只系因为其他野太出色)。黄金鸡翼脆卜卜咸香邪恶、芝士薯条、避风塘萝卜糕热辣辣,送酒一流!酒水方面唔系话特别抵,但胜在选择多同埋唔赶人,可以慢慢坐,尽请吹水。Overall speaking,食物同环境都对得住呢个价钱,有下次~
牛面珠肉酱手造大通粉
招牌蟹肉蟹粉海胆扭卷粉