2015-07-27
星期六不用上班, 到SOHO享受一个悠闲午餐, 再逛逛附近新旧交杂的商店, 真是乐事.来到餐厅, 点了2-course set lunch先来一客香草面包, 第一道菜是沙律, 里面有parma ham, 水牛芝士, 蕃茄仔及黎麦, 呢度既黎麦煮得好好味, 应该是加了olive oil 及其他香草提升左佢既味道, 黎麦是健康榖类食物, 应多吃喔!呢个沙律系老公既, 里面主要有芒果粒, 果后(牛油果)及蟹肉, 呢个前菜好好味, 比我的吸引, 建议三样野一齐放入口食, 一次过有齐"甜" "鲜" "软绵绵"感觉我既Main Dish系 鸡肉丸忌廉濶条面, 忌廉略为太多, 吃到一半已好漏老公既steak, medium rare, 老公话好食, 我唔系牛的, 只是吃了伴菜既薯仔, 呢个系炸skin potato, 不错.由于我两唔赶时间, 最后加多了两个甜品, 再享受多一阵...冷气呢个甜品正确名字唔记得左, 系香蕉配vanila ice-cream 再淋 affogato & caramel sauce上面. 呢个超好味, 好味在个caramel sauce 跟 ice-cream 好夹,
来到餐厅, 点了2-course set lunch
先来一客香草面包,
呢个甜品正确名字唔记得左, 系香蕉配vanila ice-cream 再淋 affogato & caramel sauce上面. 呢个超好味, 好味在个caramel sauce 跟 ice-cream 好夹, 不太甜又有种焦香咖啡味道.