2019-07-15 150 浏览
其实平时都中意去尖沙咀,吾知点解有种情意结。‪今晚‬难得去间平时好少去既酒吧类餐厅。 一去到己经比个粉红色既鸟笼同花花影相框吸引住,最衰系夜晚啦,影得唔够清楚如果系早上我一定同佢合照一张添!一嚟到店员就俾左d咖喱味虾条我哋食咁都几脆口同埋个咖喱味够辣👍其实本身谂住叫饭同埋意粉点知去到睇餐牌完全都冇同埋店员都净系话而家系happy hour,叫我地叫串烧为主同埋野饮。咁我哋都有啲吓一吓。咁我都问一问店员系咪冇其他嘢食,佢都话而家暂停供应左,应该要下个星期先有。咁就唯有叫串烧啦😟我哋叫咗一个组合先嘅,可以拣四款同一杯饮料,我地要左tropical island 🌴。我哋叫咗大蒽猪腩肉、大蒽鸭胸肉鸡翼同埋牛舌。之后再散叫其他,要多三串鸡脾茹、、烧丸子、大蒽鸡肉、炸豆腐等同两个叉烧拉面。咁食物都算来得快,最中意系牛舌、鸡肉串同鸡翼。因为个鸡肉好juice,夹埋个大葱好正!咁因为个猪肉冇,所以我地改多个鸡翼。个鸡翼份量算比较多,同埋烧得几香,夹埋餐厅个类似椒盐咁既调味,仲惹味。个牛舌就好重牛味,质感好,又够味,正!仲有个甜既烧丸子,入面有d甜甜地既馅,不过就可以再有咬口d就更好。个鸡脾菇我就有d

咖哩虾条

串烧组合

咁食物都算来得快,最中意系牛舌、鸡肉串同鸡翼。
烧丸子
炸豆腐

因为个鸡肉好juice,夹埋个大葱好正!咁因为个猪肉冇,所以我地改多个鸡翼。个鸡翼份量算比较多,同埋烧得几香,夹埋餐厅个类似椒盐咁既调味,仲惹味。个牛舌就好重牛味,质感好,又够味,正!仲有个甜既烧丸子,入面有d甜甜地既馅,不过就可以再有咬口d就更好。个鸡脾菇我就有d诧异,真系细得济。
鸡翼

饮埋个tropical island就爽哂,
Tropical  island
解腻。
个拉面就逊色咗啲,因为冇得选择其他主食,所以我地叫左叉烧拉面。初时睇个拉面系呈半透明颜色,以为会好有咬口,但实际系好软身,同埋个味系涧水味。不太像拉面。不过我都理解,呢到吾系专做呢方面。
札幌叉烧拉面

同埋提醒番大家,个虾条小食原来每次要20蚊,我可以为店员自己帮我地免费添加,所以要比成40蚊,呢个提醒番大家。
其实佢呢度环境几好几适合消遣同埋同班朋友嚟到享受时光。又有𠮶啲乒乓波俾人玩,环境够大。但系真系食物嘅份量系happy hour已经平左但系都系偏细。真系可能去食完野之后黎或者净系饮杯野咁就比较适合。
咖哩虾条
串烧组合