2020-07-20
饿底某日去九龙湾找朋友,由德福行去工厂区途中,突然想饮咖啡,就跟朋友走进这间新开的coco。睇menu发现有呢度Nitro Coffee,好似系近一两年先兴起,唔系间间咖啡店都有,估唔到呢度店舖细细都有咁特别既咖啡,即刻要试下。Nitro Coffee以为佢将Nitrogen打入Cold Brew 会似似地汽水,呷一口,又唔系㖞,佢既气泡几细致,Texture几绵密,味道好fresh,唔会酸/苦,饮饮下仲觉得几似啤酒!好特别,好好饮!Highly recommend!Doppio Ristretto Flat White呢一杯都系普通coffee shop少见啲,问店员咩系Ristretto,佢话系流得慢啲既espresso,用水量只得espresso既一半,所以Ristretto比起普通Espresso会浓郁啲。朋友话好好饮,同埋拉花超靓!
Nitro Coffee
Doppio Ristretto Flat White