2024-03-25
食过咁多烧鸟店 呢间系no.1⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️~系好味过我系日本食到既!餐厅系开放式 睇住两位日本师傅烧制&准备过程 非常专注 专业!另外值得一赞嘅系餐厅用炭火烧,但完全冇油烟味!好舒适✨食材方面选用鹿儿岛产黑萨摩走地鸡 用备长炭烧制 好有炭香味!17品 ($1250/PP)🥗季节前菜:有四款精致既前菜 分别有:-西京味噌菠菜-鸡肝酱多士(面包有炭香 配埋黑松露好香)-酒盗甜虾(非常Creamy 带酒香)-炭烧鸡肾搭配辣萝卜蓉(不吃内脏可以选择鸡皮,两款都好惹味)🐥清汤スープ 自家制鶏団子清鸡汤好清甜 入面有自家制鸡肉丸 萝卜 烧帆立贝串烧分别有:🐥ふりそで(鸡肩肉)🐥むね身たたき(鸡胸肉)🐥せせり(鸡颈肉)🐥ハツ(鸡心) 第一次食鸡心系钟意 完全冇腥臊味🐥月见つくね(免治鸡肉棒配生蛋黄) 其中一款最喜欢!🐥もも(汁烧鸡大腿)🐥手羽焼き(盐烧鸡翼) 皮脆肉嫩又多汁! 🐥ささみ昆布〆·いくら·わさび(海苔包烧鸡柳 加上三文鱼籽&山葵)🐥ソリレス(每日都唔同 通常会选择比较特别/罕有既位置你试)除左炭烧鸡外 另外仲有:🐟 サワラ(烤椿鱼) 🥬芽キャベツ(烧球芽甘蓝配上即刨帕玛森芝士)🐂和牛サーロ
17品 ($1250/PP)
🥗季节前菜:
有四款精致既前菜 分别有:
-西京味噌菠菜
-鸡肝酱多士(面包有炭香 配埋黑松露好香)
-酒盗甜虾(非常Creamy 带酒香)
🐥清汤スープ 自家制鶏団子
清鸡汤好清甜 入面有自家制鸡肉丸 萝卜 烧帆立贝
串烧分别有:
🐥ふりそで(鸡肩肉)
🐥むね身たたき(鸡胸肉)
🐥せせり(鸡颈肉)
🐥ハツ(鸡心) 第一次食鸡心系钟意 完全冇腥臊味
🐥月见つくね(免治鸡肉棒配生蛋黄) 其中一款最喜欢!
🐥もも(汁烧鸡大腿)
🐥手羽焼き(盐烧鸡翼) 皮脆肉嫩又多汁!
除左炭烧鸡外 另外仲有:
🐟 サワラ(烤椿鱼)
🥬芽キャベツ(烧球芽甘蓝配上即刨帕玛森芝士)
🐂和牛サーロイン(和牛串烧)熟度刚好 充满油香 肉浓
🍧 お口直し(白桃雪芭)食完和牛后比你解腻
尾声有3款饭/面类嘅主食比你选择,分别有:
🍜白汤ラーメン
🍙 焼きおにぎり茶渍け
🍚 そぼろ丼 +$80
3款我都试哂,各有特色~当中最喜欢就系呢款免治鸡肉饭 配生蛋黄&黑松露酱,超香!就算好饱都追住食
🍡 水菓子
甜品都好有惊喜,团子夹住红豆蓉&青提片,另外抹茶布甸都非常香浓,好满足 满意 满分