2009-11-23 71 浏览
住左o系土瓜湾好几年, 都帮衬左Opera好多年, 同佢以前的老板娘都熟, 有计倾一路都同我d frd推介佢既虎纹cheese cake, 因为真系有好正既芝士味, 但又唔会太漏而佢既切饼都好得, 我间唔中都会买1, 2件返屋企"自我庆祝"一番下午出炉既热cheese cake亦都一直有水准转手后其实初期真系唔差, 水准同之前一样, 但之后佢既切饼已经越来越差...平时我买开blueberry cheese cake+mango cheese cake最后一次食已经系半年前, 个mango cheese cake一食落口已经好怪, 系好似有d坏左既味咁! 而且完全冇cheese 味! 但我见佢冇变酸所以先食埋佢, 而且口感好怪, 一d都唔实blueberry cheese cake个样ok, 但入面又系冇cheese味...我已经半年冇去买佢既切饼食, 可想而知佢真系差得几咁紧要...而且一到夜晚, 我唔知佢系唔系夜晚d part time赶住收工, 礼貌奇差! 试过同屋企人平日夜晚入去想买下包, 顺手问下佢热cheese cake平时会几点出炉, 有咩味, 买2个有咩平咁, 佢答得好
下午出炉既热cheese cake亦都一直有水准

试过同屋企人平日夜晚入去想买下包, 顺手问下佢热cheese cake平时会几点出炉, 有咩味, 买2个有咩平咁, 佢答得好"悔气", 屋企人话"问下都唔得咩~"佢话"系呀, 你唔好问我啦!" wa真系极品!

自此以后夜晚都唔会再去买野~

另外, 佢平时都会有个整好左既虎纹cheese cake放出黎display, 系比订果d平d既
但其实我完全觉得佢星期日系唔会放出黎, 而且唔想你买平野!
有次星期日屋企有人造访, 星期五落去谂住问下佢地星期日几点会有虎纹cheese cake放出黎display, 谂住买返个请人食啦
佢话冇咁早有ga la, 你都系订啦~
我地话, 但平时见你地2, 3点左右就有ga la wor~
佢话果日系冇咁早有ga la~你订啦~
最后我地冇订到~到左星期日我地特登落去睇, 佢4, 5点咪又放返个虎纹cheese cake出黎display~但我地都冇帮衬到佢~