2022-05-18
呢间系我帮衬得最多嘅饮品店,返工间唔中就会同同事一齐叫嚟饮,尤其系唔开心压力大嘅时候,买返杯心情会好好多。今次饮呢杯系「伯爵朱古力坚果奶盖茶」,虽然唔系第一次饮,但系好耐冇饮啦,觉得特别好饮,所以顺手出返篇食评啦!印象中基本上我已经试过晒所有口味,奶盖系列真系最冇得输。好独特,好香滑。唔好以为朱古力就一定等于肥我走糖走冰,完全唔系朱古力饮品个种味道,更多嘅系茶味,但又同朱古力一齐好夹,唔会好甜又唔会太淡。总之就正~系就系有少少贵,但而家唔再成日饮,间唔中一次半次,宁愿饮好啲,好过饮得多但质素一般般,嘥quota啦!最后我希望佢继续出多啲唔同嘅新口味,而且作为Nuttea常客希望佢考虑吓推出会员制度买满指定金额自动成为会员,会员买有折,咁就好啦,哈